John van Vugt in actie tegen VFC (foto Roelie 't Jong)
John van Vugt in actie tegen VFC (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie 't Jong

Slikkerveer uitgeschakeld voor beker na verlies van Vlaardingen

Na een minuut stilte voor de overleden oud-penningmeester Jan Meesters speelde Slikkerveer de tweede bekerpoulewedstrijd tegen het Vlaardingse VFC.
De bezoekers waren op het Reijerpark uit op een snelle goal, maar Slikkerveer liet zich niet verrassen. De thuisploeg wist zich onder de druk uit te voetballen en kwam tot enkele kansen. Keeper Patrick Werkhoven moest na een halfuur voor het eerst serieus ingrijpen na een gevaarlijke voorzet. Zeven minuten voor rust redde de Slikkerveerkeeper nogmaals op een inzet van dichtbij. Het bleef zo 0-0 bij de thee.

In de tweede helft kreeg VFC Vlaardingen wat het wilde. In de 56ste minuut viel de bal precies voor Nino Netten, die over de invallen keeper Stefan Bode heen kon koppen. Slikkerveer probeerde de achterstand goed te maken, maar twee serieuze kansen brachten niet de gelijkmaker. In de 68ste minuut was Netten weer trefzeker. Terwijl Slikkerveer probeerde nog wat te forceren doken de Vlaardingers in de vrije ruimte. Bode moest in korte tijd een aantal keren handelend optreden. In de laatste minuut was de keeper echter kansloos bij een voorzet naar de tweede paal, waaruit de vrijstaande Daniel van der Wal de 3-0 scoorde.

Tegen RVVH
Door dit resultaat is Slikkerveer uitgeschakeld voor een vervolg in de beker.
Aanstaande zaterdag wordt op het eigen Reijerpark om 15.00 uur het laatste bekerduel gespeeld tegen RVVH. Het wordt daarmee meteen een herkansing van de finale van het Ridderkerk Toernooi.