Vader en zoon Hageraats
Vader en zoon Hageraats Foto:

Gebit op maat van vader op zoon

REGIO - Gebitspraktijk Barendrecht is gespecialiseerd in het maken van gebitsprotheses. Een werk dat overgaat van vader op zoon. De vestiging aan de Lübeck 9a is iets meer dan een jaar geleden geopend. Het is de centrale vestiging van het bedrijf. Daarnaast zijn er vestigingen in Zierikzee en Dordrecht.
In de Barendrechtse vestiging worden patiënten ontvangen en worden gebitsprotheses gemaakt. "Daarnaast is hier een goede opvolging mogelijk van onze patiënten in het Ikazia Ziekenhuis, waar Ron Hageraats ook werkzaam is. Voor mensen is een eerste noodprothese in de beginperiode lastig. Deze moeten dan aangepast worden aangezien de kaken genezen” vertelt tandtechnicus Ron Hageraats. Zijn vader had een tandtechnisch laboratorium. Na zijn middelbare schooltijd werd hij door de chef van de werkplaats gevraagd, of hij tijdelijk kon helpen. "Nou, dat vakantiebaantje duurt inmiddels veertig jaar” zegt Hageraats lachend. Inmiddels werkt ook zijn eigen zoon in het bedrijf.
In de loop der jaren heeft hij het vak efficiënter, beter en patiëntvriendelijker zien worden. Er wordt nu veel gewerkt met implantaten. "Daar maken ze tegenwoordig prachtige oplossingen mee.”
Het op maat maken van een gebit, helemaal naar wens van de patiënt, is grotendeels handwerk. Aan de praktijk is ook tandarts Andreas Müller-Rau verbonden. Bij ‘tandheelkundige uitdagingen', kan hij samen met Ron Hageraats zoeken naar een oplossing.
Voor meer informatie: www.gebitspraktijkbarendrecht.nl.