Jubileumgift voor Bram

Het 40-jarig bestaan van Multicopy Rotterdam heeft Stichting Bram een mooi bedrag opgeleverd. De afgelopen maanden ging van elke 40 euro die bij het bedrijf besteed werd 40 cent naar de stichting. Met een extra bijdrage van Ricoh kwam het eindbedrag uit op € 6.294. Onderneemster Loes de Bie-Nieman kon de cheque uitreiken aan Bram zelf en zijn moeder.
Bram is meervoudig gehandicapt. De stichting maakt het in Ridderkerk mogelijk dat hij net als andere kinderen naar een ‘gewone’ school kan.


Begraven in de natuur

HEINENOORD - Zaterdag 24 september organiseert de Natuurbegraafplaats Zomerlanden haar eerste Inspiratiedag. Tijdens deze open dag komen bezoekers alles te weten over natuurbegraven en een ‘groene' en persoonlijke uitvaart. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, een informatiemarkt, muziek en diverse kleine demonstraties. 
Zomerlanden is nu een jaar geopend als eerste, grote natuurbegraafplaats van de Hoeksche Waard en de hele provincie Zuid-Holland. Het oeverbos in Heinenoord bestaat deels uit een oud loofbos en deels uit jonge nieuwe bomen. Anders dan op een traditionele begraafplaats, kies je hier een eigen plekje in de natuur met eeuwigdurende grafrust waarmee je het natuurgebied beschermt.

Rondleidingen
Zaterdag kan men ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Op de informatiemarkt naast het ontvangsthuis van de begraafplaats zijn diverse kramen aanwezig op het gebied van sprekers, rouwbegeleiding, kisten, urnen, rouwvervoer, muziek, de laatste zorg en bloemen. Er worden daarbij ook diverse kleine demonstraties gegeven. Ieder halfuur is er een rondleiding over de natuurbegraafplaats.
De inspiratiedag is gratis toegankelijk. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar wordt wel op prijs gesteld.
Zomerlanden is te vinden aan de Boonsweg 117 in Heinenoord. Voor meer informatie: www.zomerlanden.nl.