Doelpoging van invaller Maurice van Dijken (foto Ruud de Jong)
Doelpoging van invaller Maurice van Dijken (foto Ruud de Jong) Foto:

Drechtsteden laat winst glippen

Trainer/coach Lazar Popov was na afloop zwaar teleur gesteld na het gelijkspel van Drechtsteden. "Ik had mijn ploeg de winst gegund, maar de eerste twintig minuten hebben ons genekt. Maar we hadden de volle buit alsnog kunnen binnenhalen als we de laatste minuten slimmer waren geweest.”
De start in de thuiswedstrijd tegen Saturnus Leiden was zeer matig. Al snel keek de ploeg van Popov aan tegen een 0-4 achterstand. Nils Erkelens probeerde hier verandering in aan te brengen maar zijn doelpogingen troffen meer lat en paal dan doel. Drechtsteden met Jeffrey Keekstra in de basis begon aan inhaalrace. Dit koste veel kracht en energie. Toch lukte het om in de 19e minuut aan te haken (8-8) en leek de weg omhoog gevonden. Bij rust was het 13-12. Na de hervatting ging het aanvankelijk opnieuw minder (16-18), maar Drechtsteden knokte zich weer terug in de wedstrijd. Verdedigend stond het beter en ook de dekking was beter verzorgd. Rond de 17e minuut ging het ineens heel snel en kwam de ploeg op voorsprong (22-19) en leek de buit binnen. Enkele individuele fouten brachten de gasten echter weer in de wedstrijd. Drechtssteden ging niet goed om met de laatste twee minuten en zag het 50 seconden voor het einde 25-24 worden. Deze tijd had de ploeg slim moeten uitspelen, maar raakte de bal kwijt waarna de ploeg uit Leiden in een alles of niets poging een vrije bal verdiende. Voor deze bal genomen werd was de tijd verstreken maar moest die bal nog wel worden gegooid. De bal verdween door de opgetrokken muur in het doel: 25-25.