De opening van het nieuwe hoofdveld (foto Roelie 't Jong)
De opening van het nieuwe hoofdveld (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie 't Jong

Slikkerveer deelt punten op nieuw kunstgras

Slikkerveer trad afgelopen zaterdag aan voor de eerste thuiswedstrijd op het vernieuwde kunstgras van het hoofdveld. Tegenstander was FC Binnenmaas. Het vernieuwde hoofdveld werd officieel geopend door voorzitter Rinus Hitzert en terreinchef Cor van Dam.

Slikkerveer kon op het nieuwe kunstgras goed uit de voeten. De ploeg kwam direct tot een serie kansen. De beloning voor die betere eerste helft kwam pas in de 34ste minuut. Sander Hazebroek was goed vrijgelopen bij de tweede paal, kreeg de bal keurig op maat en tikte beheerste binnen: 1-0. Drie minuten later lag ook de tweede in het net. Bas Mulder kwam vanaf rechts slim naar binnen, passeerde daarmee meerdere verdedigers en schoot verwoestend in de rechter bovenhoek. Er waren mogelijkheden voor een derde treffer, maar in de blessuretijd voor rust wist Binnenmaas 2-1 te maken.

In de tweede helft pakte Slikkerveer het initiatief weer. Twee minuten na de aftrap maakte Sander Hazenbroek de 3-1 uit een voorzet van Bas Mulder. De thuisploeg kon die marge niet lang koesteren. Een foutje in de defensie werd afgestraft door Delano Oehlers. Daarna waren er kansen over en weer en werd het een spannend duel. Het resulteerde in een puntendeling. Junior van Esh schoot ruim een kwartier voor tijd de 3-3 binnen. Aan beide kanten waren er daarna mogelijkheden, maar ballen gingen niet meer tussen de palen.