Rijsoord werd in de verdediging gedrongen (foto Leen Kruithof)
Rijsoord werd in de verdediging gedrongen (foto Leen Kruithof) Foto:

Rijsoord moet buigen voor Zwervers

Na het behalen van het eerste punt was er zaterdag bij Rijsoord hoop op meer. De supporters kwamen bedrogen uit. CVV Zwervers bleek aan de Vlasstraat met 0-3 te sterk.
De wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Ricardo Muller begon zonder de vanwege familieomstandigheden afwezige Jari Bendt, een speler die ook door zijn snelheid vaak verwarring in de defensie van de tegenstander kan stichten. Ook Everlon Zimmerman bleef aan het begin van de wedstrijd op de bank. Aan werklust bij Rijsoord ontbrak het weer niet. Aanvallend was de thuisploeg te afwachtend. Het stelde de bezoekers in de gelegenheid om volop druk op de defensie te zetten. Doelpunten konden daardoor niet uitblijven. Voor Rijsoord bleef de schade in de eerste helft beperkt tot 0-1. Een treffer die al na tien minuten op het scorebord stond.
Rijsoord durfde uit de schulp te kruipen, maar wist de kansen niet te benutten. Bij enkele vrije trappen stond het vizier niet goed. Francesco Messina was kort voor rust dichtbij de gelijkmaker. Zijn schot werd gestuit door keeper Yordi Godijn, die de bal via het hoofd van Messina weer in handen kreeg.
Na de aftrap van de tweede helft leek Rijsoord gelijk te komen. De treffer van Danny Haasdijk werd wegens buitenspel afgekeurd. Rijsoord durfde aanvallender te spelen, maar kreeg twintig minuten voor tijd de tweede treffer om de oren. Invaller Chereau Chobin herhaalde dat kunstje even later met het binnen schieten van de 0-3.
Een grote tegenvaller voor Rijsoord was de blessure van Everlon Zimmerman. Hij liep in de tweede helft een hamstringblessure op en zal waarschijnlijk voor de winterstop niet meer spelen.