Max Jansen en keeper Arjen Rozeboom zien de 8-8 binnen vliegen
Max Jansen en keeper Arjen Rozeboom zien de 8-8 binnen vliegen Foto:

Slordig Poseidon geeft de winst weg

De mannen van Poseidon '56 leken zaterdag op weg naar een eenvoudige overwinning op het hoger geklasseerde Z&PC De Gouwe H2. In het water van De Fakkel liepen de waterpoloërs vlot uit naar 3-0 en werd de eerste periode afgesloten met een 4-1 voorsprong.
Daarna stokte het bij de thuisploeg. Het benutten van kansen bleek ineens een enorme opgave. De bezoekers uit Waddinxveen knokten zich terug in de wedstrijd. Dieptepunt voor de tegen zich zelf vechtende Ridderkerkers was de tegentreffer die viel in de slotseconde van de tweede periode. Een door de klok ingegeven schotpoging van grote afstand viel binnen, maar een boogbal over zoveel meters had natuurlijk nooit een goal mogen worden.
Na die blunder herpakten de Poseidonmannen zich. Bij 6-5 mochten ze weer hopen op de volle buit. Toen er in de vierde periode 8-6 op het bord stond leek de winst binnen. Toch liet de ploeg zich het kaas van het brood eten. De coach van De Gouwe bleef geloven in een beter resultaat en hield zijn mannen bij de les. Met nog een paar minuten op de klok maande hij zijn team om bij de aanvallen de tijd te nemen. Die rust bleek bij Poseidon zoek. Er werd te geforceerd en te onzuiver op het doel gemikt. Het werd billen knijpen toen die slordigheid door de Waddinxveners werd afgestraft en het kort voor tijd 8-7 werd. Poseidon probeerde de minuten vol te spelen met lange aanvallen, maar verzuimde een beslissende voorsprong te nemen. De Gouwe profiteerde in de laatste minuut door na een time-out een man meer situatie uit te spelen: 8-8. In de drie seconden die restten kreeg Poseidon de bal niet meer op doel.