LEZERS SCHRIJVEN

Goed dat een scherm het GAT nu dicht
Beste Sonja Meijer,
Ik kan het met uw brief in de Combinatie van 10 november niet eens zijn. Het is van belang dat u kennis neemt van de verschilcontourenkaart die voor de gemeente door een onafhankelijk bureau is gemaakt. Vraag dat s.v.p. aan bij de gemeente. Ik schreef erover in de Combinatie van 4 augustus.
Op de verschilcontourenkaart wordt zichtbaar de demping van het geluid door het scherm dat er nu staat in vergelijking met de situatie ter plaatse in de oude situatie. Maak daarbij gebruik van de juiste logaritmische formules om de demping van het geluid die ook voor het Seringenplantsoen gelden te begrijpen.
Dichting van het gat is niet zomaar iets. We hebben in Ridderkerk te maken met ernstige volksgezondheidsproblemen, namelijk geluidsoverlast en gevaarlijk fijnstof. Dat u de auto’s op de rijksweg niet meer kunt zien rijden ’s avonds is niet te vergelijken met de gezondheidsproblematiek.
Ik hoop dat het scherm bij het Oosterpark waar de werkgroep 3VO Biotoop zo hard met voor geijverd heeft toch doorgang zal vindenGemeente laat de bevolking niet in de steek!

Dick de Winter
werkgroep Lucht & Geluid


Het geluid in West
Ja hoor, het geluidsscherm in West staat er.
En dat is goed te merken; het geluid van het verkeer is toegenomen.
Op mijn balkon aan het Seringenplantsoen met zo’n 2 á 3 dB.
De zoveelste gemeentelijke dwaling is hiermee een feit.
Dat krijg je ervan als je je laat (mis)leiden door valse sentimenten, dubieuze onderzoeken en een drammerig werkgroepje.
In de avond kijken wij bewoners nu in een donker gat. En wat er in dat gat allemaal gebeurt…
Er is door de Gemeente toegezegd dat ze de veiligheid hier gaan bekijken.
Dat zal nog een hele opgave zijn, omdat de grond eigendom is van het waterschap. Ik ben bang dat wij nog lang in het donker zullen zitten.

Rob Jelderda