Bastiaan Stolk probeert de opbouw te verstoren
Bastiaan Stolk probeert de opbouw te verstoren Foto:

Poseidon mannen veel te sterk voor Wiekslag

In de ‘burenruzie’ met het Alblasserdamse Wiekslag trokken de waterpolomannen van Poseidon ’56 afgelopen zaterdag aan het langste eind. De thuisploeg sloeg in zwembad De Fakkel toe in de tweede en derde periode.
Na het ongelukkige gelijkspel tegen Z&PC De Gouwe gold de wedstrijd tegen Wiekslag als rehabilitatie. Ook zaterdag begon de thuisploeg voortvarend. De doelpunten vielen ditmaal niet zo snel, maar na ruim anderhalve minuut kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Wiekslag wist nog langszij te komen, maar moest toezien hoe de Ridderkerkse mannen in de slotfase van de eerste periode toch weer op voorsprong kwamen.
De thuisploeg teerde in de tweede periode lang op deze voorsprong en moest uiteindelijk toch buigen voor een Alblasserdamse aanval. Wiekslag kon voor de tweede maal een achterstand wegwerken. Na deze gelijkmaker begon het aanvallende spel bij Poseidon te draaien. Direct na de gelijkmaker werd het 3-2 en 4-2.
Die voorsprong werd in de laatste minuten nog eens tot 6-2 uitgebreid. Met een andere keeper probeerde Wiekslag na de wisseling van kant het tij te keren. Dat bleek tevergeefs. Poseidon ’56 bouwde de voorsprong alleen verder uit, terwijl Wiekslag ook wel degelijk mogelijkheden kreeg via een overtalsituatie en een strafworp.
Met een 8-2 voorsprong op het bord begon de laatste periode. Wiekslag kwam daarin nog een keer tot scoren, maar verder kwam het niet.
Poseidon staat nu steviger in het linkerrijtje met alle kans op het innemen van de derde plaats.