Demi Muller in vlucht (foto Ruud de Jong)
Demi Muller in vlucht (foto Ruud de Jong) Foto:

Tevreden ondanks verlies

Ondanks het verlies tegen Saturnus Leiden was Saturnuscoach Bart Keijzer niet ontevreden over het optreden van zijn dames. "Zeker in de tweede helft waren we gelijk aan tegenstander. Voor de rust ging het echter mis en was de achterstand daarna niet meer in te halen. Er had iets meer ingezeten”.
De eerste 13 minuten hielden de ploegen elkaar tot 5-5 goed in evenwicht. Maar nadat Drechtsteden een strafworp miste brak er gelijk een mindere fase aan. De gasten konden een verschil maken (5-9). Ondanks dat het een sportieve wedstrijd was, vond de goed leidende scheidsrechter Silder het nodig om 6 gele kaarten en 7 tijdstraffen uit te delen. Wel redelijk verdeeld over beide teams. In een fase waarin de thuisploeg met een man minder speelde kon Saturnus Leiden het verschil opschroeven naar 10-16 bij rust.
In het tweede deel waren de teams aan elkaar gewaagd. Drechtsteden was zelfs iets sterker maar kon het verschil niet echt verkleinen. Het was rond de 20e minuut zelfs 18-22, na een prachtige treffer van Laura Gorter, maar minder dan 4 treffers werd het verschil niet meer. Drechtsteden werd wat slordiger, maar had in A jeugd keeper Anouk Buster een prima vervanger voor Dunja Berkhout. Zij kreeg van Keijzer in het laatste deel van de wedstrijd speeltijd. Uiteindelijk ging de winst met 20-25 naar de gasten uit Leiden. "We zijn een ploeg in opbouw. Vorig seizoen werden we door deze goede tegenstander volledig van de mat gespeeld" aldus de coach over de verbeteringen.