Romain van Bruggen is twee man de baas (foto Roelie 't Jong)
Romain van Bruggen is twee man de baas (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie `t Jong

Slikkerveer fors onderuit bij VVGZ

Slikkerveer speelde afgelopen zaterdag een kansloze wedstrijd bij VVGZ. Het werd in Zwijndrecht 4-0. Het duel was al voor rust door de thuisploeg beslist.
In de openingsfase pakte VVGZ meteen het initiatief. De tweede serieuze kans resulteerde in de eerste treffer. Een dekkingsfoutje werd afgestraft door Thorn Kraaijeveld. Slikkerveer werd daarna behoorlijk onder druk gezet. Keeper Patrick Werkhoven moest een paar keer handelend optreden. Slikkerveer kwam de laatste tien minuten voor rust meer over de middellijn. Een schot van Ronald Capelle ging naast en een inzet van Bas Mulder verdween voorlangs. Een corner van Romain van Bruggen werd over gekopt door Cerezo Fung-A-Wing. VVGZ schoot in de 44ste minuut wel raak uit een vrije trap. Op slag van rust viel ook de 3-0.

Geen eretreffer
Trainer Driss Akchaoui probeerde met drie wissels het tij te keren, maar Slikkerveer kwam niet aan scoren toe. In de 61ste minuut werd door Paul Scheurwater de 4-0 in de touwen gejaagd. VVGZ geloofde het daarna wel en Slikkerveer kon geen vuist maken. Van Werkhoven wist met een paar reddingen erger te voorkomen. Bas Mulder was in de laatste minuut dichtbij de eretreffer, maar zijn schot werd in twee keer gepakt door de VVGZ-doelman.
Akchaoui kon voor deze wedstrijd niet beschikken over vijf spelers. Afwezigen waren Denno Stoffels, Robert Kosten, Sander Hazebroek, John van Vught en Iwan Tewelde.
Op zaterdag 19 november speelt Slikkerveer thuis tegen Spirit. De aftrap is om 15.00 uur.