Jaco Palte: "Door het thuiswerken worden hele netwerken aangelegd"
Jaco Palte: "Door het thuiswerken worden hele netwerken aangelegd" Foto:

35 jaar RCC Personal Systems

De winkel aan de Benedenrijweg 8-10 in het Ridderkerkse centrum is het kloppend hart van RCC Personal Systems, het door de Ridderkerkse ondernemer Jaco Palte al weer 35 jaar geleden gestarte computerbedrijf.
"Ik ben zelf eerst begonnen in Rotterdam aan de Hoogstraat bij een computerwinkel als medewerker en er eigenlijk zo ingerold. Ik ben eigenlijk opgeleid tot boekhouder. Destijds keurig mijn SPD gehaald en AMBI opleidingen gevolgd. Maar in Rotterdam ging ik me ook bezig houden met de inkoop en verkoop van computers en dan ga je jezelf er in verdiepen en blijkt dat gewoon hartstikke leuk te zijn. Vanuit huis aan de Ruwaardlaan in Slikkerveer ben ik voor mezelf begonnen, maar al vrij snel kreeg ik een winkel aan de Ringdijk tegenover dierenspeciaalzaak Henk van Os. Toen de kinderen kwamen zijn we met de zaak zo’n 100 meter verderop verhuisd naar de huidige winkel aan de Benedenrijweg en daar zitten we nu nog steeds’’ vertelt Palte.

Hobby Computer Club
"In de begintijd van de PC’s kreeg je eind jaren ’70 de Hobby Computer Club (HCC) met de eerste Apple Computers. Al snel leerde je zelf computers bouwen, dat was nog echt de tijd van het solderen van printplaten, een mooie tijd’’ vervolgt Jaco Palte. "Op dit moment zie je dat door het thuiswerken mensen zelf thuis hele netwerken aan het bouwen zijn via een server. Zo kun je bijvoorbeeld de laatste nieuwe films delen in heel het huis. Dat zorgt er ook voor dat ons assortiment aardig is verbreed. We leveren PC’s, laptops, iPad’s, iPhone’s en android telefoons, allerlei soorten kabels, screen protectors, camera’s, maar ook de allernieuwste elektronische snufjes, zoals Google Nest Audio of Sonsos Sleeps. Daar kun je deuren mee laten openen, lichten aan laten gaan, de verwarming mee uitzetten en nog veel meer. Echt heel energiebesparend met je huis omgaan. Daarnaast vinden wij service heel belangrijk en persoonlijk contact. We repareren heel veel, zoals mobiele telefoons, maar ook play stations en xboxen’’ aldus de computerspecialist.
RCC Personal Systems is gevestigd aan de Benedenrijweg 8-10. Voor contact: 0180-431777 of contact@rccpc.nl.


Ridderkerkse klussen aanmelden voor NLdoet 2023

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart organiseert het Oranje Fonds weer samen met sociaalmaatschappelijke organisaties NLdoet in heel Nederland. Ook Ridderkerk doet mee. Deze grote vrijwilligersactie is de kans voor stichtingen, verenigingen, zorginstellingen, cultuur- en natuurcentra om een grote klus te klaren, de eigen organisatie te promoten én vooral om nieuwe vrijwilligers te werven. Organisaties die werk hebben aan hun gebouw, hun terrein of natuurgebied zomerklaar willen hebben of een opfrisbeurt nodig hebben voor een locatie kunnen zich melden. Ook wie met vrijwillligers een verwendagje voor de bewoners in verzorgingshuis een verwendag wil organiseren kan zich opgeven. Tevens kan men een aanvraag doen voor een financiële bijdrage voor de actie of klus (op=op). Aanmelden kan via www.nldoet.nl, daar vind je ook de voorwaarden en handige tips, draaiboeken en PR materiaal.
Facet Vrijwilligerssteunpunt is intermediair voor NLdoet. Zij helpen organisaties graag verder met informatie en advies. Facet Vrijwilligerssteunpunt, telefoon 0180 - 430 440, vragen naar Junaidah Beun, junaidah.beun@facetridderkerk.nl.