Bas Mulder zoekt een uitweg (foto Roelie 't Jong)
Bas Mulder zoekt een uitweg (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie `t Jong

Slikkerveer redt het niet tegen Spirit

Slikkerveer kon het zaterdag op eigen terrein niet bolwerken tegen Spirit uit Ouderkerk aan de IJssel. Al na vijf minuten kwam de thuisploeg op achterstand en dit werd niet meer hersteld.
De 0-1 viel na het wegwerken van een diepe bal door keeper Patrick Werkhoven. De bal viel in de voeten van Ruben de Vries, die zich niet bedacht en van zo’n 40 meter de bal in het lege doel schoot. Vijf minuten later had Spirit ook de 0-2 binnen. De diep gespeelde Ruben Slooff snelde langs de defensie en liet Werkhoven kansloos. Pas na een halfuur had Slikkerveer de eerste kans in de vorm van een vrije trap door Romain van Bruggen, die in handen verdween van keeper Blom.

Betere tweede helft
In de tweede helft gingen de lichten al aan op het veld, werd er beter gevoetbald en ontstonden zodoende ook meer kansen over en weer. Na wat mooie mogelijkheden voor Slikkerveer wist de vrijgelaten Ruben Slooff op de rond van de zestien de bal in de verre hoek te jagen voor de 0-3. Twintig minuten voor tijd was er een beetje hoop door de 1-3, die Romain van Bruggen maakte op aangeven van de vrij voor de keeper gekomen Bas Mulder. Meer zat er voor Slikkerveer niet in. Het kwam niet meer tot goedlopende aanvallen, terwijl Spirit kans op kans kreeg om de score te verhogen. In de tachtigste minuut was Werkhoven kansloos op een inzet van Ruben de Vries, die de eindstand bepaalde op 1-4.
Komende zaterdag is Slikkerveer vrij. De week erop wordt op zaterdag 3 december om 15.00 uur thuis gespeeld tegen het Zwijndrechtse Pelikaan.