Drukte in het strafschopgebied bij Rijsoord (foto Leen Kruithof)
Drukte in het strafschopgebied bij Rijsoord (foto Leen Kruithof) Foto:

Rijsoord verliest, maar geflatteerd van de koploper

Met 0-5 verliezen en dan spreken van een geflatteerde nederlaag. Het gebeurt niet vaak, maar ditmaal was er op het sportpark in Rijsoord toch wel degelijk sprake van. De wedstrijd tussen de koploper en de hekkensluiter had zomaar anders kunnen verlopen en dat realiseerde de bezoeker, XerxesDHZ uit Rotterdam zich ter dege, gezien de vreugduitspattingen na afloop van de wedstrijd. Voor Rijsoord kwam hiermee een einde aan een turbulente week, waarin trainer Marco van Rijn zijn contract opzegde. William Rijsdijk mocht zaterdag als a.i. trainer op de bank, geassisteerd door de van het tweede elftal doorgeschoven Patrick Sluimers. Ze kozen tegen de lijstaanvoerder voor een tweemans voorhoede, een versterkt middenveld en een verdediging met drie man. Het eerste halfuur bleek dit een prima keuze. Rijsoord kreeg kansen en wist de verdediging dicht te houden. De Kraaien kregen daarna een domper te verwerken. Een bal van Lars Brinkman ging via de paal binnen. Ook na dit tegendoelpunt bleef de thuisploeg gevaarlijk. Een kopbal van Timo Versteeg verdween via de bovenkant van de lat achter het doel en Jari Bendt was alleen voor de keeper ongelukkig. Ook na rust geloofde Rijsoord in een goed resultaat. Met nog een halfuur te gaan werd het op een discutabele manier 0-2. Bij een vrije trap van de bezoekers stond een speler buitenspel, die door het oplichten van zijn been deelnam aan het spel. Twee minuten later was het gedaan met de weerstand van Rijsoord. Orlana Stewart bekroonde een counter met de 0-3. De wedstrijd was gespeeld. Soefian de Koning en Sjacco Meijer prikten de 0-4 en 0-5 binnen, waardoor de eindstand een vertekend beeld gaf van de krachtsverhoudingen.