Wegwerkzaamheden op Nieuw Reijerwaard

Vanaf 28 november tot en met 12 december staan enkele wegafsluitingen op de planning rondom de IJsselmondse Knoop en op Nieuw Reijerwaard.
Voor het werk is er een afsluiting van de Verenambachtseweg richting de IJsselmondse Knoop van maandag 28 november tot vrijdag 9 december. Ook vindt er van vrijdag 9 t/m maandag 12 december een weekendafsluiting plaats. In december wordt de Verenambachtseweg omgezet over de onderdoorgang.

Peterselieweg
Vanaf maandag 28 november wordt de riolering aan de noordzijde van de Voorweg geplaatst langs de Peterselieweg. Hiervoor wordt de Peterselieweg tussen de Voorweg en de Verbindingsweg afgesloten. De keet van de GRNR en de tijdelijke vrachtwagenparkeerplaats zijn bereikbaar via de Salieweg en de Peterselieweg. Naar verwachting duren de werkzaamheden een week. Vanaf maandag 5 december tot en met het einde van het jaar wordt het riool aan de westzijde van de Peterselieweg geplaatst. Hiervoor is op sommige momenten een fietsomleiding nodig voor de fietsers die gebruik maken van het fietspad langs de Voorweg. Fietsers worden omgeleid via rijplaten en/of loopschotten.
Vanwege de werkzaamheden is de bushalte aan de Peterselieweg komen te vervangen. Buslijn 187 halteert bij de tijdelijke haltes aan de Laurierweg. Zodra de Voorweg gereed is zijn er nieuwe bushaltes aan de Voorweg ter hoogte van de kruising met de Peterselieweg.

Leidingen
De asfaltverharding van de Voorweg, tussen de Laurierweg en de Peterselieweg is inmiddels grotendeels verwijderd. Deze werkzaamheden vonden plaats ter voorbereiding van de werkzaamheden aan de kabels en leidingen. Tot het einde van het jaar wordt een nieuw spanningsnet aangelegd en vinden er werkzaamheden plaats aan de gas- en waterleidingen.
Begin 2023 volgen de werkzaamheden van de datapartijen (KPN, Ziggo en Verizon), zij gaan ook nieuwe kabels aanleggen en de oude netten verwijderen. De werkzaamheden vinden deels plaats langs het fietspad tussen de Laurierweg en de Peterselieweg. Waar nodig worden fietsers en voetgangers via rijplaten en loopschotten om de werkzaamheden heen geleid. Zodra dit werk gereed is, begint de reconstructie van de Voorweg zelf.