De rijen gesloten bij KCR
De rijen gesloten bij KCR Foto:

KCR begint in zaalseizoen met klapper

Het eerste team van korfbalvereniging KCR is het zaalseizoen begonnen met een puike overwinning op een van de concurrenten voor een plek in top van de eerste klasse. De Akomar Shipping-brigade was thuis met 25-23 te sterk voor tegenstander Merwede uit Sliedrecht.
En dat mag een prima opsteker heten voor het team van trainer Diepenhorst, die overigens zelf afwezig was. Bij zijn aantreden twee weken geleden was dat reeds bekend. Maar hij liet voldoende instructies achter voor de spelers en zijn twee vervangers, zo bleek. Dat het een spannende wedstrijd zou worden had iedereen wel verwacht. Beide ploegen lieten geen enkele ruimte, letterlijk en figuurlijk. Pas bij rust had KCR een voorsprong van drie punten (15-12). Tot dan toe was het steeds een verschil één of twee scores. Na rust werd het overigens bij vlagen weer net zo spannend. En in de beginfase van de partij zagen de bezoekers kans om vaak de bal te onderscheppen, als antwoord op enkele slordigheden van KCR. Halverwege de tweede helft hadden de gasten de wedstrijd weer gelijk getrokken en werd er om en om gescoord, waarbij Merwede zelfs nog een keer de leiding pakte. Het onpartijdige publiek, voor zover aanwezig, werd op zijn wenken bediend qua vermakelijkheid. KCR oogde sterk, Merwede bood het nodige weerwerk en het treffen naderde de ontknoping en misschien was een puntendeling zo gek nog niet. Het was uiteindelijk KCR dat de overwinning verdiend en overtuigend naar zich toetrok. Zo heeft KCR de spreekwoordelijke eerste klap uitgedeeld in deze spannende eerste klasse, waarin veel mogelijk lijkt en waakzaamheid tegelijkertijd geboden is.