Alle ogen op de bal (foto Leen Kruithof)
Alle ogen op de bal (foto Leen Kruithof) Foto:

Rijsoord krijgt te weinig tegen Brielle

Afgelopen zaterdag stond voor Rijsoord de thuiswedstrijd tegen Brielle op het programma. Dat betekende een weerzien met oud-trainer Gijs Zwaan. Overigens waren deze middag meer oud-trainers op het sportpark en werden Wim Kalt en Ron Timmers waargenomen. Altijd goed om hen weer te zien en bij te praten over de ontwikkelingen van de club. Natuurlijk ging het over de huidige stand van Rijsoord in de competitie en de uitslag van deze zaterdagmiddag, waarin Brielle met 1-2 wist te winnen. Vriend en vijand waren het met elkaar eens dat Rijsoord daarmee te weinig kreeg. Na wat inleidende acties waren de 13e tot en met de 15e minuut uiteindelijk bepalend voor de wedstrijd. Eerst was het oud-Rijsoordspeler Zepp Jacobs, die een voorzet van Jordy Braber perfect binnenkopte; 0-1. Een minuut later kon heel Rijsoord juichen door een prachtig doelpunt van Danny Haasdijk; 1-1. De vreugde was echter van korte duur, want alweer kort daarna kwam Brielle weer op voorsprong door een eigen doelpunt van Kevin Versteeg; 1-2. Het zou uiteindelijk ook de eindstand betekenen. Rijsoord was een uur lang op zoek naar de gelijkmaker. Casper Gerritse was dicht bij de tweede treffer van Rijsoord, maar bij een strakke voorzet van Mike Hoogstad kwam hij enkele centimeters te kort en bij een tweede kans ging zijn schot over het doel. Ook na rust waren er kansen voor Rijsoord. Uiteraard was trainer William Rijsdijk na afloop teleurgesteld: "Het zou het team goed gedaan hebben als we minimaal gelijk gespeeld hadden. Maar ik ben enorm trots op hetgeen de spelers hebben laten zien. Deze lijn moeten we vasthouden.”