Crossen op uitdagend parcours in de Gorzen
Crossen op uitdagend parcours in de Gorzen Foto:

Coen Groot wint sterk in De Gorzen

De Cyclocross voor de A-categorie in de Ridderkerkse Gorzen is zaterdagmiddag overtuigend gewonnen door Coen Groot. De Papendrechter kwam met een minuut en acht seconden verschil over de finish voor Nils van der Kooij. Met zes minuten en 24 seconden schreef de winnaar ook de snelste ronde op zijn naam.
Bijna de hele top tien schreef de eerste van de acht rondjes de snelste tijd. Groot wist in de vierde ronde toe te slaan met zijn snelste rondgang op het weer pittige parcours. Twee minuten en 19 seconden na de winnaar reed klassementleider Dani van der Lee naar het brons. Hij moest voor die derde plaats sprinten met Jardi van der Lee en Patrick van Nunen.

De wedstrijd voor de B- en D-rijders was een prooi voor Leon Brouwer. Hij kon na zes rondes de armen in de lucht stegen met een tijd van 41 minuten en 11 seconden. Julian te Winkel snelde 20 seconden na hem naar het zilver, op de hielen gezeten door John Behrens, die uiteindelijk een gaatje van twee seconden op de tweede plaats moest laten.

Minder deelnemers
Het al of niet doorgaan van het 'Crossen door de Gorzen' was lang onzeker. De late bekendmaking van de veldrit had z'n effect op het aantal inschrijvingen.  Er stonden minder renners aan de start dan bij voorgaande edities. De A-wedstrijd bracht vijftien rijders aan de start. Met slechts twaalf vrouwen in de race was de dameswedstrijd meer een trainingsritje voor de rijdsters van DRC de Mol. Het neemt niet weg dat het voor de rijders en rijdsters weer een heerlijk uitdagend parcours was.