Sander Hazebroek in duel (foto Roelie 't Jong)
Sander Hazebroek in duel (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie `t Jong

Slikkerveer weer met lege handen

De wedstrijd van Slikkerveer tegen het Zwijndrechtse Pelikaan had zaterdag twee gezichten. Slikkerveer begon de thuiswedstrijd mat en kwam in de eerste helft niet uit de verf. De tweede helft was beter van de roodzwarten, maar de beloning bleef uit.
Pelikaan had in de eerste helft weinig van Slikkerveer te duchten. De Zwijndrechters waren veel energieker. Al in de negende minuut werd het 0-1 na een kort genomen corner en een bal die van de hoek van de zestien het doel werd gekruld. De bezoekers kregen daarna meerdere grote kansen, maar verzuimden de score uit te bouwen. Keeper Patrick Werkhoven redde een paar keer in 1-tegen-1 situaties. Ook de paal hielp een handje.

Betere kansen
In het tweede deel kwam Slikkerveer tot de betere kansen. De gelijkmaker viel in de 54ste minuut uit een corner. Romain van Bruggen tikte van dichtbij binnen na een kopbal op doel van Ryan van Dongen. Pelikaan leek daarna te capituleren, maar Slikkerveer ging slordig om met de kansen die het kreeg. Een paar keer was Slikkerveer heel dichtbij. Een rebound van Mitchell Drogt werd door een verdediger van de doellijn gehaald en Sander Hazebroek zag een kopbal door een verdediger gered worden.
Toen de krachten bij Slikkerveer wegvloeiden sloeg Pelikaan alsnog toe. Uit een scrimmage werd het in de 86ste minuut 1-2. Drie minuten in de extra tijd werd het ook nog 1-3, waarmee Slikkerveer te weinig kreeg.
Op zaterdag 10 december speelt Slikkerveer om 15.00 uur thuis tegen Neptunus-Schiebroek.