Stefan Mulder speelde voor de 200ste keer in het eerste
Stefan Mulder speelde voor de 200ste keer in het eerste Foto:

KCR laat DVS’69 geen enkele ruimte

In de tweede wedstrijd van de zaalkorfbalcompetitie moest KCR het afgelopen zaterdagavond opnemen tegen DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht. Van een krachtmeting was echter geen sprake: KCR walste met 27-15 over de tegenstander heen.
Het was de eerste overwinning van Wim Diepenhorst als trainer van KCR. Hij debuteerde met de op één hoogste overwinning van KCR ooit. De debuterende coach met de grootste zege is Harro Tamerius. Op 4 februari 2012 verving hij de zieke Steven de Graaf en KCR won met 26-11 van Melmac. Over statistieken gesproken: Stefan Mulder viel afgelopen zaterdag in en speelde daarmee zijn 200e wedstrijd voor KCR. En maakte daarin bovendien zijn 539e doelpunt voor de hoofdmacht. Daarmee staat hij in de top vier van de club. Terug naar de wedstrijd. Tot de achtste minuut kon DVS’69 het nog bijbenen, maar daarna nam KCR serieus afstand en vier minuten voor rust leidde het met dubbele cijfers, 10-5. En bij rust 13-7. Van verslapping na rust was geen sprake bij KCR. Na 13 minuten liet de ploeg een voorsprong van 20-9 aantekenen. Thuisploeg DVS kon geen vuist maken en had reeds het hoofd gebogen. KCR bleef er op los scoren en nam de volle buit mee naar Ridderkerk en gaat aan kop in de eerste klasse H. Al moet daar na twee wedstrijden uiteraard geen enkele conclusie aan verbonden worden.
Overigens speelde Remon de Vos zijn 215e wedstijd in het eerste team van KCR en evenaarde daarmee zijn vrouw Karin Vlasblom. Zij delen een tweede plek. Alleen Mark van der Schelling kwam vaker voor de club in actie, 227 keer.