Overleg over het strijdplan van Rijsoord
Overleg over het strijdplan van Rijsoord Foto:

Rijsoord doet koploper XercesDCV beven

In Krimpen aan den IJssel moest Rijsoord het zaterdagmiddag opnemen tegen koploper XerxesDZB. Op een koud en verlicht sportpark beten de Kraaien goed van zich af en waren ze dichtbij de eerste overwinning.
In de laatste wedstrijden is het regelmatig gebeurd dat Rijsoord snel tegen een achterstand aankeek, maar nu was het andersom. In de zesde minuut scoorde Casper Gerritse uit een aanval die hij zelf inleidde. Vanaf de middenlijn stuurde hij Jari Bendt diep en sprintte naar voren naar de positie om uit de voorzet te kunnen scoren. Vier minuten later had Rijsoord weer zo’n snelle aanval, maar vond Dogukan Kulup de keeper op zijn weg. De verraste thuisploeg moest een tandje bij zetten en werd een handje geholpen door Rijsoord. Timo Versteeg gleed de bal in eigen doel.
Rijsoord bleef brutaal de aanval zoeken en wist XerxesDZB achteruit te dringen. Met kunst- en vliegwerk wist de koploper de hekkensluiter voor rust van een tweede doelpunt af te houden.
Ook in het eerste kwartier van de tweede helft van Rijsoord de gevaarlijkste ploeg. Het werd moeizamer na het uitvallen van Casper Gerritse. Hij werd bij een aanval vol op het lichaam geraakt door de doelman en werd pas na zes minuten met een brandcard naar de kleedkamers gebracht. De schrik van de blessure en het stilstaan in de vrieskou deed Rijsoord geen goed. De tegenstander wist wel beter in het spel te komen, maar de Rijsoordse verdediging hield stand.
In de laatste officiële minuut leken de Kraaien er met de volle buit vandoor te gaan Rijsoord counterde over links met Jochem van Kouwenhoven, die Jari Bendt in de gelegenheid stelde om de 1-2 op het bord te zetten. In de tweede minuut van de blessure tijd schoot Sven Hentzen met een prachtig afstandsschot weer op gelijke hoogte. In de resterende vier minuten drong de thuisploeg aan in de hoop op meer, maar de stand zou niet meer veranderen.
Komende zaterdag speelt Rijsoord thuis tegen Nieuw-Lekkerland, dat afgelopen zaterdag met 0-2 van XerxesDZB verloor. Het team is in de rangschikking op de 12de plaats terug te vinden en het moet mogelijk zijn om een goed resultaat te boeken.

Slikkerveer JO10-4 in het nieuw

De Slikkerveer talenten van JO10-4 zijn afgelopen week in het nieuw gestoken door de Zondervan Groep. De sponsor van het team is gevestigd is aan de Nijverheidsweg 35 in Rhoon en is gespecialiseerd in loodgieterswerk, verwarming, ventilatie en koeling.
De trainers Valerio Zinn, Patrick Molen en Ben van der Drift zijn trots op hun spelers Bryan van de Giessen, Daimy van Hoemoet, Deen Bol, Boaz Ruinard, Micah Mol, Djayliano Zinn, Nathan van der Meulen, Romeo Bom en Mevey Stolk. Op de foto ontbreken Deen en Mevey.

Slikkerveer JO14-04 in het nieuw (foto Roelie 't Jong)