Hospice de Reiziger vraagt financiële hulp

BARENDRECHT - Hospice de Reiziger is een bijna-thuis-huis voor mensen in hun laatste levensfase, gehuisvest in een eeuwenoude sfeervolle boerderij aan de Voordijk te Barendrecht. Onze ruim 140 vrijwilligers doen hun uiterste best voor het welzijn van de gasten. In het hospice worden de gasten liefdevol en professioneel verzorgd. De naaste familieleden worden daardoor ontzorgd, waardoor zij meer ruimte krijgen om hun familielid bij te staan. De gasten van Hospice de Reiziger zijn veelal afkomstig vanuit Barendrecht, IJsselmonde, Rotterdam Zuid, Hoeksche Waard en Ridderkerk. Het vervult dus echt een regio functie. 

Extra onkosten
Hospice de Reiziger is voor een gezonde exploitatie voor een belangrijk deel afhankelijk van giften en donaties. De vergoeding van de zorgverzekeraars is niet dekkend genoeg voor de totale exploitatie van het hospice. Voor het reduceren van de stijgende energielasten worden er deze maand 109 zonnepanelen geplaatst (dankzij de Rabobank). In november heeft een gespecialiseerd bedrijf het asbesthoudende schuurzak van de Reiziger moeten vervangen door nieuwe dakplaten. Dit was noodzakelijk omdat de zonnepanelen niet op een dak met asbest mogen worden geplaatst, wat voor het hospice extra onkosten met zich meebracht.
Het bestuur doet een beroep op de inwoners van de BAR-gemeenten het hospice te ondersteunen om de exploitatie dekkend te krijgen. Dit kan door lid te worden van de Club van 100 of door een overboeking naar: NL16RABO 0156 2400 92 t.n.v. Stichting Hospice Barendrecht onder vermelding van donatie. Voor meer informatie: www.hospicedereiziger.com/donaties.


Rokende auto op rijksweg

De hulpdiensten zijn dinsdagavond 6 december uitgerukt voor een autobrand op de A16. Volgens de melding zou een auto op de vluchtstrook volledig in brand zou staan. Ter plaatse bleek dit echter mee te vallen. Er kwam er alleen maar rook uit het motorcompartiment kwam. Nadat de motorkap was opengemaakt bleek er geen brand te zijn maar dat de motor oververhit was.