Afbeelding

Blokfluitles bij Harmonie

Algemeen

RIDDERKERK - Bij muziekvereniging Harmonie Slikkerveer start op donderdag 12 januari een nieuw cluster blokfluitlessen. Kinderen kunnen meedoen aan twaalf lessen.

Harmonie Slikkerveer vindt het belangrijk dat kinderen zich ontwikkelen met kunst en cultuur. Dus ook zeker op muzikaal gebied. Zo zijn er de afgelopen jaren diverse muzikale projecten geweest met de basisscholen in de wijk Slikkerveer. Het project Blazersbende en het project Windkracht destijds i.s.m. de Brede School zijn enkele voorbeelden van samenwerking in de wijk om kinderen kennis te laten maken met muziek en de plaatselijke vereniging.

Muzikale ontwikkeling
De blokfluitlessen zijn een goedkope en eenvoudige manier om kinderen kennis te laten maken met muziek. Veel van deze leerlingen zijn inmiddels doorgestroomd naar een ander blaasinstrument en maken vaak nog steeds muziek. Met de blokfluit kunnen kinderen de eerste stappen in de muzikale ontwikkeling zetten.
De nieuwe serie fluitlessen wordt gegeven in het muziekcentrum van de Harmonie aan de Prinsenstraat 76. De lessen zijn op donderdagmiddag van 15.30 tot 16.15 uur. Deelname aan twaalf lessen kost € 60. Voor inlichtingen of aanmelding: blokfluitles@mh-s.nl.