Bas Blaak werd in de kantine van Rijsoord verrast
Bas Blaak werd in de kantine van Rijsoord verrast Foto:

Bas Blaak 'ontvoerd'

Bas Blaak zat een dag voor zijn 80ste verjaardag in zijn woning in Rijsoord rustig te lezen toen onverwachts een nicht zijn kamer binnenstapte. Of hij zich even wilde omkleden, want hij zou met enkele neven en nichten ter gelegenheid van zijn verjaardag worden meegenomen voor een etentje.
Enkele minuten later kwam er een luxe limousine van negen meter lang langzaam de Mauritsweg ingereden en stopte voor de woning van Bas. Of hij maar even in wilde stappen. In de limousine zaten al enkele neven en nichten. Via een rondje door Ridderkerk en Rijsoord langs verschillende horecagelegenheden werd Bas nog meer in verwarring gebracht.
En zo kon het dat Bas nietsvermoedend werd ontvoerd naar een locatie waar hij al meer dan 70 jaar menig uurtje heeft doorgebracht, nl. de accommodatie van zijn geliefde club v.v. Rijsoord. Vrijwel alle genodigden waren op de uitnodiging ingegaan omdat men hier gewoon bij wilde zijn. In de kantine waren maar liefst 96 familieleden en vrienden verzameld. Er volgden vier gezellige uurtjes waarin ook de Kerstman nog met een humoristisch optreden op bezoek kwam en Bas een tas met wat vloeibare versnaperingen en een cadeaucheque kwam overhandigen namens alle aanwezigen. Ook Jan de Jong, in de jaren 60 en 70 jeugdtrainer en jeugdsecretaris bij vv Rijsoord richtte nog enkele woorden tot Bas, waarmee hij verschillende anekdotes aanhaalde uit de tijd dat Bas jeugdleider was.