Behoefte aan maatwerk voor wijkparticipatie

(vervolg van voorpagina) In het collegeprogramma is opgenomen dat Ridderkerk met nieuw participatiebeleid, zichtbare wijkregisseurs en aantrekkelijke instrumenten een stem wil geven aan wat er in de samenleving speelt. Uit de evaluatie is de conclusie getrokken dat er behoefte is aan meer maatwerk en een betere representativiteit uit de wijk. Het college wil dit doen met themagerichte bijeenkomsten en “innovatieve” instrumenten die de kwaliteit van de wijkparticipatie kunnen verbeteren. Streven is om ook jongeren actief bij wijkparticipatietrajecten te betrekken. “Daarbij is het noodzakelijk de huidige overlegstructuren binnen de wijken te herzien om ruimte te maken voor hedendaagse mogelijkheden” aldus het college.

Enquêtes
Naast de fysieke themabijeenkomsten willen B. en W. inzetten op (online) enquêtes. Met de hedendaagse mogelijkheden hoopt men ook meer jongeren bij wijkparticipatietrajecten te betrekken. Aan wijkoverleggen zou te eenzijdig deelgenomen worden: “In enkele wijken is met name één buurt sterk vertegenwoordigd en in andere wijkoverleggen juist een bepaalde leeftijdsgroep.”
Tot de jaarwisseling werden de wijkoverleggen door de gemeente gesteund met een notulist, administratie en vergaderfaciliteiten. Het college betreurt dat het opschorten van deze ondersteuning alle wijkoverleggen raakt: “Dat dit ten koste gaat van wijkoverleggen waar wel sprake is van prettige samenwerking vinden we jammer.”
De themabijeenkomst wijkparticipatie wordt op donderdag 19 januari gehouden in de raadszaal.


Aanmelden voor Winterfeest

Verstandelijk beperkten uit de regio kunnen vanaf nu aangemeld worden voor het Winterfeest op zaterdag 18 februari bij vv Rijsoord. Dit feest met veel muziek en allerhande traktaties is van 11.00 tot 15.00 uur. Het wordt een Hollands feest, waarbij de feestgangers al of niet verkleed mogen komen. Aanmelden kan bij Stichting Anyam, AAVB, Humanitas Barendrecht en Sydion H.I.Ambacht. Individueel opgeven kan via: wimvanwingerden4@gmail.com of 0180-427183.