Voorzitter Ton Schouwenburg (midden) met Ton Bouman en Bert de Jong
Voorzitter Ton Schouwenburg (midden) met Ton Bouman en Bert de Jong Foto:

Huldebetoon bij Harmonie Slikkerveer

Afgelopen zaterdag is de nieuwjaarsreceptie bij Muziekvereniging Slikkerveer gehouden in het muziekcentrum. Het was gezellig druk en nadat iedereen elkaar een goed 2023 had gewenst, was het tijd voor het officiële gedeelte van de avond.
Voorzitter Ton Schouwenburg blikte terug op het jaar 2022, waarin het 130 jarig bestaan van de vereniging is gevierd en benoemde ook diverse hoogtepunten. Voor 2023 staan er weer veel mooie optredens op de planning.

Jubilarissen
Daarna was er aandacht voor de jubilarissen. Als eerste werd bij Ton Bouman het antiek-gouden speldje van de ZHBM voor zijn 60 jarig lidmaatschap opgespeld. Hij is actief op de hoorn in het orkest en tegenwoordig ook actief als de historische onderzoeker. De historische artikelen zijn te lezen op de website van Harmonie Slikkerveer. Ton Schouwenburg ontving een gouden speldje voor zijn 40 jarig lidmaatschap. Ton speelt bugel en is alweer jaren onze voorzitter.

Vrijwilliger van het jaar
Daarna liep de spanning op, wie was de vrijwilliger van het jaar? Het was Bert de Jong die deze eervolle titel dit jaar mocht ontvangen. Bert is een stille kracht, een gedreven tamboer, soms de tambour-maître en altijd heel actief om allerlei soorten van ondersteuning voor de vereniging organiseren. Hiervoor is hij zeer terecht mooi in het zonnetje gezet. De jubilarissen en man van het jaar zijn verrast met een bloemetje en een cadeaubon.
De wisselbeker voor de grootste subsponsor ging als gebruikelijk naar de familie Verwaal.
Na alle huldigingen was het nog lang gezellig.