Al twee jaar het beeld van sloopflat
Al twee jaar het beeld van sloopflat Foto:

LEZERS SCHRIJVEN

Einde niet in zicht
In het artikel “maatvoering Blaak” van donderdag 12 januari jl. staat als bijschrift bij foto : “de oude flat aan de Blaak is al deels gesloopt”. Het woordje “al” is hier nogal discutabel. Wij - in het appartementengebouw aan overzijde - kijken “AL” sinds januari 2020 naar deze deels gesloopte flat.
Leefklimaat en woonplezier van degenen die er recht tegenover wonen (zie foto vanaf mijn balkon) wordt hierdoor “AL” jarenlang aangetast en het einde is nog niet in zicht.
Het is ergerlijk en irritant, ook vanwege radiostilte hieromtrent door de veroorzakers.

Lies Peulen


Twintig jaar stichting Vrienden van Aafje

Aafje is een grote zorgorganisatie in Rotterdam en omstreken. Aafje biedt zowel zorg en ondersteuning in een flink aantal zorgcentra. Verder biedt Aafje daarnaast in Rotterdam, B.A.R. en Drechtsteden ook thuiszorg en dagvoorzieningen.

De Stichting Vrienden van Aafje richt zich vooral op de bewoners die in de zorgcentra wonen. In Ridderkerk zijn dat met name Reyerheem en 't Ronde Sant.

Een dag in een zorgcentrum bestaat veelal uit terugkerende momenten. Activiteiten die de dagelijkse sleur doorbreken zijn daardoor erg welkom. De Vrienden van Aafje proberen al 20 jaar de bewoners wat afleiding te bezorgen door extra activiteiten te organiseren. Activiteiten die door de bewoners worden gewaardeerd en gewenst. Wij omschrijven die extra activiteiten graag als het bezorgen van een dag met een “gouden randje”.

Zo hebben de Vrienden van Aafje door de jaren veel projecten gerealiseerd en zijn soms een vliegwiel geweest om deze projecten uit te breiden en aan te vullen.
Zo zijn er twee rolstoelbussen aangeschaft. Dit heeft weer geleid tot een actief reisbureau “Aafje Gezellig Op Stap”. Momenteel zijn er diverse rolstoelbusjes en worden er uitstapjes georganiseerd naar diverse plekken zoals, de SPIDO, een dagje strand, even naar de Haven, een korte vakantie etc.etc. Binnenkort gaan een aantal bewoners een rondvlucht boven Rotterdam maken. Verder zijn er Duo fietsen, tovertafels, Zora robots aangeschaft en de ontmoetingshuisjes gerealiseerd tijdens de Corona pandemie, waardoor bewoners hun familie konden blijven zien. Ook werden er in samenwerking met kunstenaars in veel locaties schilderijen gemaakt samen met. de bewoners. Deze schilderijen werden in alle huizen tentoongesteld. Ook worden veel activiteiten gefinancierd waar bewoners aan deel konden nemen of luisteren zoals: de DIVA’s Dichtbij, Klassiek op Zuid, de mobiele boerderij, de Clini Clowns en Kunst van en voor elkaar.

Dit 20 jarig Jubileum vieren de Vrienden rond 6 oktober met gebak voor de verpleeg en verzorgingshuizen, en een cheque voor de verpleeg en verzorgingshuizen om een activiteit te organiseren.

De Stichting Vrienden van Aafje is een ANBI stichting. D.w.z. dat eventuele giften een belasting voordeel kunnen opleveren. De Stichting Vrienden van Aafje bestaat uit een bestuur van 5 personen die volledig belangeloos dit werk doen. Het levert erg veel voldoening op, maar ook wat zorgen voor de toekomst, omdat het hebben van financiële middelen noodzakelijk is om de doelstellingen te kunnen waarmaken. Daardoor zijn giften en het benaderen van sponsoren en fondsen een groot deel van onze activiteiten. Extra donateurs zijn meer dan welkom.

Wilt u meer weten over alle activiteiten van de Stichting Vrienden van Aafje en eventuele sponsormogelijkheden zien, kijk dan op onze website; www.vriendenvanaafje.nl

Het bestuur van Stichting Vrienden van Aafje