Bewoners van de Albert Cuypstraat gezellig bij elkaar
Bewoners van de Albert Cuypstraat gezellig bij elkaar Foto:

Wijkideeteam helpt Albert Cuypstraat

In de Albert Cuypstraat in het centrum van Ridderkerk staan woningen uit de zestiger jaren. Een straat met inwoners van alle komaf. Mensen die hier al bijna zestig jaar wonen en mensen die pas enkele weken de sleutel van hun huis hebben.
Om elkaar beter te leren kennen hebben enkele bewoners het initiatief genomen om een nieuwjaarsbijeenkomst te organiseren. Een mooi moment om elkaar beter te leren kennen en te weten wie je buren zijn. Met financiële ondersteuning van het wijkideeteam werd een nieuwjaarsbijeenkomst voorbereid Gezellig een bakje koffie met wat erbij, buiten in een tent in het midden van de straat.

Dat was afgelopen zaterdag een klein probleem. Met de harde wind en de aanhoudende regen was de tent geen optie. Na rijp beraad kon worden uitgeweken naar een locatie op steenworp afstand van de Albert Cuypstraat: de kantine van de brandweer.

90 procent aanwezig
Alle bewoners reageerden positief op dit initiatief. Ruim 90% was dan ook aanwezig en maakte op een leuke en gezellige manier verder kennis met elkaar. Ook resulteerde het in nieuwe afspraken voor de zomer, het uitwisselen van nummers voor een app groep en, misschien is dit nog wel belangrijker, het kennen en gekend worden van de bewoners is verder verbeterd. "We weten elkaar nu beter te vinden”, was dan ook de veel gehoorde reactie.
Een mooi resultaat dat in de toekomst zeker een vervolg zal krijgen.