Wat kunnen bedrijven van Dutch Fresh Port met robotica?
Wat kunnen bedrijven van Dutch Fresh Port met robotica? Foto:

Robotica voor DFP

In Delft is het RoboHouse van de Technische Universiteit waar via proefopstellingen van productieprocessen getest kan worden hoe automatiseren m.b.v. robots in de praktijk uitwerkt. Voor bedrijven en partners op Dutch Fresh Port (DFP) is er op vrijdag 10 februari een (kosteloos) programma op maat, dat aansluit bij de thema’s van vandaag en morgen.
De vraag naar een betere samenwerking tussen mens en machine groeit, nu een reeks robottechnologieën bijna op de markt wordt gebracht. Denk aan robots die allerlei onbekende objecten aankunnen en in fabrieken of logistieke centra zij aan zij met mensen werken. Een belangrijke ontwikkeling nu meer werknemers door pensionering de arbeidsmarkt verlaten dan dat er door jongeren wordt aangevuld. Ook het aantrekken van werknemers van buiten Nederland staat onder druk. Als bedrijf ontkom je er niet aan om verder te gaan digitaliseren en automatiseren. De vraag is echter hoe.

Rondleiding
In het RoboHouse kunnen ondernemers een beeld krijgen van de mogelijkheden. Op 10 februari is er een rondleiding met verschillende proefopstellingen. Voorafgaand is er een presentatie over visie, kansen en impact van robotica voor Dutch Fresh Port.
Het programma in Delft is van 14.00 tot 16.00 uur. Het aantal plaatsen is beperkt. Ondernemers kunnen zich aanmelden kan via: www.dutchfreshport.eu.