Het vroegere postkantoor van Heerjansdam
Het vroegere postkantoor van Heerjansdam Foto:

Oude Postkantoor Heerjansdam weer open

HEERJANSDAM  - Het clubhuis van het Historisch Genootschap Heerjansdam, het oude postkantoor achter de historische Dorpskerk, is op zaterdag 4 februari weer open.

 Er zijn twee nieuwe Heerjandamse boeken verkrijbaar. De leden van het Genootschap kunnen alsnog het Jaarboek 2022 en het bestelde boek ‘Blik op Heerjansdam’ afhalen. Door het Historisch Genootschap zijn in 128 pagina’s de ruim zestig columns van dorpsgenoot Joop van der Ent gebundeld in het boek ‘Blik op Heerjansdam’. Er nog enkele exemplaren beschikbaar. 

70 jaar na Watersnoodramp
Ter herinnering aan deze ramp van 1 februari 1953 is in Heerjansdam een bescheiden monument opgericht. Nabij de gedempte haven van Develsluis, aan het Borgmanpad staat dit gedenkteken en geeft aan hoe hoog het water in de Nespolder tot de kruin van dijk kwam te staan. Tijdens een natuurwandeling door de polder is het de moeite waard even stil te staan bij deze ramp.
Men kan zaterdag terecht met vragen over de geschiedenis van Heerjansdam. Dirk Oomsen is aanwezig om te helpen met stamboomonderzoek. De koffie staat klaar vanaf 10.00 uur.