Klaar voor het hijsen van de vlag van de Lelie zorggroep
Klaar voor het hijsen van de vlag van de Lelie zorggroep Foto:

Riederborgh onderdeel van een groter geheel

(vervolg van voorpagina) Met warme woorden heeft bestuurder Andra Kranendonk de medewerkers en bewoners van Riederborgh welkom geheten bij de Lelie zorggroep: "Ik sta hier vol trots als bestuurder van Lelie zorggroep en nu ook als jullie bestuurder.”
Kranendonk vergelijkt de fusie met een vakantiereis die omgeboekt wordt van Florence naar Rome. "Riederborgh is nu onderdeel van een ander, groter geheel, maar we hebben nog steeds hetzelfde doel: liefdevolle en persoonlijke zorg bieden aan cliënten. Weet dat wij, de bestuurders en locatiemanager, voor jullie klaarstaan bij vragen rondom dit fusietraject. Wij zijn de stewards en stewardessen tijdens de reis en willen jullie hier graag in begeleiden” aldus de bestuurder. Annet Udding (locatiemanager Riederborgh) vult aan: "Laten we juist nu elkaar helpen en naar elkaar omzien.”
Martin Ligthart, geestelijk verzorger bij Riederborgh, citeert psalm 124 als symbool voor de start van Riederborgh binnen Lelie zorggroep: "Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft.” Vanuit die gedachte willen Riederborgh en Lelie zorggroep samen verder. Riederborgh is een verpleeghuis met 130 bewoners. Daarnaast bieden zij in Ridderkerk ook thuiszorg, dagbesteding, hulp in de huishouding en maaltijdverzorging.