John van Vught is twee man de baas (foto Roelie 't Jong)
John van Vught is twee man de baas (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie `t Jong

Slikkerveer laat punten liggen

Afgelopen zaterdag speelde Slikkerveer in Capelle aan den IJssel de degradatiekraker tegen SVS. Waar de thuisclub laatste staat op de ranglijst, daar staat Slikkerveer voorlaatste, dus de winnaar van het duel zou goede zaken kunnen doen op die ranglijst.

In de eerste helft kwamen beide ploegen tot mooie kansen. SVS schoot van grote afstand op de lat en Slikkerveer was met een kopbal van Mitchell Drogt dichtbij. Hij was het ook dit Slikkerveer in de 23ste minuut op Gerd Mullerachtige wijze op voorsprong zette. Kort na die 0-1 kwam SVS met tien man te staan. Yannick de Lely zag rood na een forse overtreding. Slikkerveer kon me dit numerieke voordeel de overwinning niet in de wacht slepen. Ook in ondertal wist SVS aanvallen op te zetten. Dat resulteerde in de tweede helft in een kopbal die Steven Bode uit de kruising wist te tikken. Met nog een halfuur te spelen schoot Joran van Opstal de bezoekers naar 1-1. Op dat moment terecht gezien het wedstrijdbeeld. Slikkerveer had in het vervolg de beste kansen, maar wist de keeper niet meer te passeren. Al met al geen al te beste wedstrijd, waarbij de eindstand van 1-1 verdiend was voor beide ploegen. Het helpt ze echter op de ranglijst niet veel.
Komende zaterdag ontvangt Slikkerveer op het eigen sportpark Strijen, dat zich ook in de onderste regionen bevindt. De wedstrijd begin om 15.00 uur.