Rafael Andrade vanaf de stip (foto Robert Jan Kouwenhoven)
Rafael Andrade vanaf de stip (foto Robert Jan Kouwenhoven) Foto:

Rijsoord blijft weer puntloos

Rijsoord heeft opnieuw een wedstrijd met één doelpunt verschil verloren. In Oostkapelle werd met 3-2 van SVOD verloren.

De thuisploeg legde het betere spel op de grasmat neer. Rijsoord, gewend aan kunstgras, anticipeerde niet goed, had moeite om de bal de juiste snelheid mee te geven en verloor veel duels. Al vroeg in de wedstrijd keken de Kraaien tegen een achterstand aan en binnen het halfuur was het 2-0.
Het leek zo een kansloze missie te worden in Zeeland. In het laatste kwartier begon Rijsoord duels te winnen en werd de overkant gevonden. Een diepe bal in de zestien meter gaf zoveel paniek dat verdediger Colin van de Berg zijn eigen keeper passeerde.
Na rust probeerde Rijsoord de gelijkmaker te forceren. De beste mogelijkheid hiervoor kreeg Rafael Andrade, die volleerde uit een corner en de keeper miraculeus zag redden. Uiterst zuur voor Rijsoord werd er een minuut later aan de andere kant gescoord. Salim Achoui haalde hard uit voor de 3-1. Rijsoord bleef vechten voor een beter resultaat en werd met een penalty beloond. Andrade benutte dit buitenkansje. In het laatste kwartier golfde het spel heen en weer. Een bal van Danny Haasdijk werd door een verdediger van de lijn gehaald. Dichterbij de gelijkmaker kwamen de mannen van trainer Johan Versluis niet.
Zaterdag speelt Rijsoord thuis tegen Spartaan ’20.