Het combinatieteam van OKK en GV Barendrecht
Het combinatieteam van OKK en GV Barendrecht Foto:

Zilver na brons voor jeugdturnsters

Afgelopen zaterdag was de tweede teamwedstrijd voor de jeugdturnsters van de A-selectie van gymnastiekvereniging OKK in de Topsporthal in Rotterdam. Jayda, Tessa en Lisa vormden een combinatieteam met Isis en Elina van GV Barendrecht. De eerste wedstrijd werd een bronzen medaille behaald. Nu mocht dit team zich als eerste groepje presenteren in hun nieuwe turnpakjes van de A-selectie.

Het team begon op vloer. Lisa opende de wedstrijd en wist meteen ook de hoogste score op dit toestel neer te zetten met 10,633. Het toestel vloer wisten ze mede door deze hoge score te winnen. Deze goede lijn wisten ze door te zetten op sprong. Daar was het Tessa die met twee sprongen de hoogste score wist te noteren met 11,300. Elina volgde direct met 11,250. Bij het toestel sprong pakten ze ruim een punt winst op de tegenstanders.

Hoogste cijfer
Op brug turnde als eerste Jayda haar oefening. Ze was erg blij dat haar zolendraai lukte en daardoor haar cijfer hier ook meetelde voor het teamresultaat. Lisa maakte een dubbele zolendraai, maar gelukkig maakte dat niet veel uit voor haar cijfer. Met 10,900 scoorde ze het hoogste cijfer van de wedstrijd op brug.

Zenuwen
Als laatste toestel nog de balk. De zenuwen gierden de jeugdige turnsters door de keel en helaas waren ze die niet de baas. Alle turnsters van OKK moesten een val incasseren en er werden ook andere kostbare fouten gemaakt. Dat kostte hen de eerste plaats, maar door sterke start kwam het zilver niet in gevaar. Daarnaast waren er voor de beste meerkamp turnsters ook nog prijzen. Isis won het goud, Lisa behaalde het zilver en het brons was er voor Tessa.