Vincent Du Buisson op weg naar score (foto Ruud de Jong)
Vincent Du Buisson op weg naar score (foto Ruud de Jong) Foto:

Drechtsteden verliest thriller

De handballers van Drechtsteden deden zich zondag te kort. In de laatste minuten van de triller met Westlandia ging het alsnog mis. De ploeg verloor met 30-31 en mist daardoor ook de aansluiting met de kopgroep.

Opnieuw startte Drechtsteden met coach Lazar Popov in de basis. De goed spelende trainer/coach nam zijn ploeg mee tijdens een intense wedstrijd. Nils Erkelens en Justin Vlasblom scoorde de ene na de andere prachtige treffer. Verdedigend had het wel iets beter gemogen, maar voor de rest zat het goed. Na een vroeg opgelopen achterstand kwam de ploeg voor het eerst naast Westlandia. (14-14), maar er kon niet voorkomen worden dat er halverwege een achterstand (15-17) op het bord stond. Na de rust ging de wedstrijd op dezelfde intense manier verder. Twee ploegen die vol gingen voor de winst. 20-20 in de 11e minuut en 24-25 rond de twintigste minuut. Maar rond de 25e minuut leek de hoop van het thuispubliek uit te komen, via 27-27 werd het 28-27 en leek de winst in zicht. Zeker toen de enige keeper van Westlandia voor twee minuten naar de kant moest. Hier had Drechtsteden zich moeten belonen, maar in plaats hiervan werd het 29-29 en zelfs 29-31 op 60 tellen van het einde. Een wanhoop offensief leidde tot 30-31 met als klap op de vuurpijl nog een vrije worp op vier seconden voor het slot. Deze alles of niets poging eindigde in niets.