KCR had het niet moeilijk in Zoetermeer (foto Conny Mooldijk)
KCR had het niet moeilijk in Zoetermeer (foto Conny Mooldijk) Foto:

KCR maakt geen fout bij Phoenix

Een week na de ruime zege op VEO maakten de korfballers van KCR geen misstap op bezoek bij het Zoetermeerse Phoenix. Zonder echt te imponeren werd een 15-19 overwinning geboekt.

Voor de meegereisde toeschouwers viel er aanvankelijk niet veel te genieten in de kille sporthal De Oosterpoort. KCR moest erg wennen aan de omstandigheden, waaronder de gladde sportvloer. Phoenix schoot in de eigen hal uit startblokken. Na de 5-1 was het de beurt aan KCR. In het resterende kwartier tot aan de rust stond de ploeg van Wim Diepenhorst nog slechts één tegengoal toe, terwijl het zelf maar liefst tien maal de korf wist te vinden. De ruststand van 6-11 gaf de verhoudingen goed weer. In deel twee kwam KCR nooit in de problemen, maar het had niet dermate de scherpte om verder uit te lopen. Als een harmonica ontwikkelde de stand tussen maximaal zes punten en minimaal vier punten voorsprong. Een 15-19 eindstand was het resultaat.

Duizendste treffer
Het werd een middag die vooral voor de clubstatistieken interessant was. Zo was de gemiddelde leeftijd van de basis acht met 27 jaar en 298 dagen nooit eerder zo hoog. Remon de Vos, net als Mark van der Schelling in dit duel goed voor zeven treffers, scoorde zijn duizendste treffer (competitie en beker) voor de hoofdmacht van KCR. Junioren Marij Hout en Thijmen Onderdelinden maakten hun debuut in de hoofdmacht van de Akomar Shippingploeg. Omdat ook Vitesse won blijft het verschil met de kop van de ranglijst twee punten. KCR naderde nummer twee VEO tot op een punt omdat de Voorburgers verrassend een punt verloren tegen DVS '69. A.s. zaterdag wacht KCR een uitbeurt bij Merwede. De ploeg uit Sliedrecht zal ongetwijfeld een pittige horde vormen.