Een cheque voor twee doelen van het Snuffelpand
Een cheque voor twee doelen van het Snuffelpand Foto:

Gift voor hulp slachtoffers van aardbevingen

Deze maand doneert het Snuffelpand 2000 euro aan Stichting Ahbap voor hulp aan de slachtoffers van de aardbevingen in Zuid-Turkije en Noord-Syrië en 1000 euro aan Stichting Gaan en Doen voor de bouw van een nieuw dak voor een school in Aleltu, Ethiopië.

 Ahbap is een niet-gouvernementele organisatie gebaseerd op solidariteit en samenwerking, die in 2017 is opgericht door Haluk Levent, een Turkse muzikant en filantroop.  Ahbap helpt om onderdak, voedsel en medische benodigdheden te bieden aan de slachtoffers.
Gaan en Doen ondersteunt de lokale bevolking in Ethiopië op allerlei gebieden, waarbij het bevorderen van zelfredzaamheid door kennisoverdracht centraal staat. De Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede schonken in 2016 en 2018 al aan een school in Aleltu. Op dit moment is er dringend geld nodig voor het onderhoud.

Verkoop en inleveren
Ook deze maand is het Snuffelpand bij het Dillenburgplein elke woensdag en zaterdag open van 11.00 - 15.00 uur. Bij de Meubelshowroom aan de P.C. Hooftstraat (tegenover de Dierenkliniek) is men alle woensdagen en de eerste zaterdag van de maand welkom.