Enthousiaste deelnemers van Fithockey bij HC Derby
Enthousiaste deelnemers van Fithockey bij HC Derby Foto:

Fithockey voor 55-plussers bij HC Derby

ZWIJNDRECHT - Hockeyliefhebbers op leeftijd kunnen bij hockeyclub Derby in Zwijndrecht in beweging komen. De vereniging heeft met Fithockey dé teamsport voor 55-plussers.

2006 heeft de KNHB fithockey aan het aanbod toegevoegd om senioren te voorzien in de behoefte aan sporten in de buitenlucht met sociale contacten en beweging. Deze vrijblijvende sport kan ook beoefend worden bij Derby. Er wordt het gehele jaar door op donderdagochtend (bij goed weer) gespeeld op kunstgras van sportcomplex Bakestein. Het spel wordt gespeeld met een styrofoam omwikkelde knots en een zachte bal, met een spelleider en vooral met veel gezelligheid.
Er wordt om 9.30 uur begonnen met een korte warming-up en wat oefeningen, waarna een partijtje van 2 x 25 minuten volgt. Verfrissingen voor in de pauze worden zelf meegebracht.

Landskampioen
De ‘oudjes’ van Derby doen soms mee aan het Landelijk Fithockey Toernooi. HC Derby is al driemaal landskampioen Fithockey geweest.
Om te spelen is geen speciale uitrusting nodig. Eenvoudige sportkleding en sportschoenen met goed profiel zijn voldoende. De contributie is net iets meer dan € 2,50 per keer. Een paar keer op proef meedoen zonder kosten is mogelijk. Wie nieuwsgierig is, is van harte welkom om een keer te komen kijken of mee te doen.
Contact opnemen kan via: fithockey@hcderby.nl of ericwschuuring@gmail.com.


Cruciaal treffen voor dames van Drechtsteden

Zondagmorgen om 10.30 uur staat er een belangrijke wedstrijd voor de dames van Drechtsteden op het programma. Hercules 3 staat met 4 punten één punt boven Drechtsteden die op de laatste plaats staat. Winst is van groot belang.
De laatste weken kreeg de ploeg van Bart Keijzer nederlaag op nederlaag te verwerken. "Ploegen uit het linker rijtje waren veel te sterk. Toch zag ik in diverse wedstrijden leuke spelpatronen terug. Met name in de laatste wedstrijd tegen koploper Foreholte hebben we fases goed gespeeld. Met deze positieve instelling kunnen we de laatste drie wedstrijden dan ook met vertrouwen tegemoet zien”.
De degradatiekraker wordt om 10.30 uur gespeeld in de Reyerhal in Ridderkerk.