Overleg over het strijdplan (foto Conny Moolhoek) Foto:

Clubvoetbaldagen bij Rijsoord uitverkocht

De Clubvoetbaldagen van VV Rijsoord in Ridderkerk zijn al jaren een doorslaand succes. Na het openen van de inschrijving was de 3-daagse binnen 12 uur uitverkocht met 72 jonge enthousiaste voetballers in de leeftijd van 6 t/m 13. Wel is het nog even wachten, want de voetbaldagen zijn pas in de zomervakantie (10 t/m 12 juli). Tijdens het driedaagse evenement staan voetbal en plezier voorop. De deelnemers slapen thuis, maar zijn van vroeg in de ochtend tot het einde van de middag zoet op het sportpark. Ook ontvangt iedereen een compleet tenue en kunnen ze zelf kiezen hoe ze hun shirt willen laten bedrukken (naam + rugnummer).

KCR blijft in titelrace na moeizame winst

De korfballers van KCR hebben zich afgelopen zaterdag maar moeilijk staande kunnen houden in de strijd om de titel in de eerste klasse H. Het Delftse DES was tot op acht minuten voor tijd qua scoren steeds de bovenliggende partij in sporthal de Hoornbloem in Den Hoorn.

Toch pakte KCR de overwinning in een dus niet zo fraaie wedstrijd. Knap was de veerkracht natuurlijk wel. Vreemd was het overigens niet dat de partij voor KCR zo stroef verliep. De heenwedstrijd, in eigen huis nota bene, ging verloren. Het achttal van coach Wim Diepenhorst was dus gewaarschuwd. Maar nog voor de wedstrijd goed en wel begonnen was keek KCR tegen een achterstand van 4-1 aan. En leek beland in het Festival der Gemiste Kansen. De hoeveelheid schoten die mis ging of zelfs de korf niet raakte, is niet uit te drukken in cijfers. Gelukkig bleek tegenstander DES aan dezelfde kwaal te lijden. De Delftenaren mochten de rust in met een 18-13 voorsprong. Meegereisde KCR-supporters wisten: zo komen we hier niet met de punten weg. En de thuisploeg mocht de stand nog uitbreiden naar een verschil van zes doelpunten: 20-14. Daarna kreeg de ontmoeting tussen beide teams weer iets weg van een wedstrijd. KCR zette de inhaalrace in, zij het nog een beetje twijfelachtig, met horten en stoten. Want met nog 12 minuten te gaan kon DES nog op 23-20 komen. Vanaf dat punt nam KCR het heft serieus in handen en kwam op een 24-23 voorsprong, en DES niet meer aan de leiding komen. KCR mocht met 26-28 de punten mee naar huis nemen. En zich in alle ernst opmaken voor kraker tegen Vitesse, zaterdag thuis in sporthal De Wissel. De opdracht in de strijd om het kampioenschap is even lastig als simpel: nog drie wedstrijden winnen.