Ellen Kievit mocht haar werk in de Burgerwissellijst zetten
Ellen Kievit mocht haar werk in de Burgerwissellijst zetten Foto:

'De Zeeuwse Knoop’ in de Burgerwissellijst

Op donderdag 9 maart jl. was er weer een wisseling in de Burgerwissellijst in Grandcafé Burgerzaken aan het Koningsplein. De beurt is nu aan Ellen Kievit met haar prachtige tulpenvaas ‘de Zeeuwse Knoop’ .

Ellen mag een heel creatief persoon genoemd worden en is regelmatig aan het boetseren en glazuren. Over haar Zeeuwse Knoop vertelt Ellen: "Op dit moment zie je veel tulpenvazen en kwam zo op het idee om zelf een tulpenvaas te gaan maken. De ‘Zeeuwse Knoop’ kwam ik tegen en dacht; dat is leuk om in mijn tulpenvaas te verwerken."
Ze gebruikte voor haar kunstwerk een rond bakblik om de Zeeuwse Knoop vorm te geven en is zo aan de slag gegaan: malletjes van gips maken van de knoopjes en toen de vaas in delen opgebouwd. Het eindresultaat is werkelijk prachtig !

De tulpenvaas van Ellen is in de Burgerwissellijst tot 11 mei a.s. te bekijken. Grandcafé Burgerzaken is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur. De Burgerwissellijst is een initiatief van de Kunstroute Ridderkerk. Met de expositiekast wordt hobbyisten en beginnende kunstenaars een podium gegeven voor een van hun kunstwerken.