Lennard Huisman speelde een goede wedstrijd
Lennard Huisman speelde een goede wedstrijd Foto:

Drechtsteden deelt punten

Een verzwakte Drechtsteden heren handbalploeg heeft zondag in Schiedam de punten gedeeld met D.W.S. 2. Deze ploeg kon de punten hard gebruiken in de strijd om degradatie te ontlopen. De gasten, onder leiding van oud Saturnus’72 speler Elkan de Kraaij, hadden de ploeg aardig versterkt.

Zo stond o.a. Ricardo Clarijs, oud assistent bondscoach van de Nederlandse Vrouwen handbalploeg in de basis. Drechtsteden misten zondag door ziekte Vincent Du Buisson en keeper Max Erkelens. De ploeg werd aangevuld met junior Bart Krabbendam. De start aan Drechtsteden kant was matig. Binnen de kortste keer keek de ploeg al tegen een 9-3 achterstand aan. Coach Sven Stok moest zijn ploeg oppeppen waarna de swing er weer in kwam. Tot aan de rust (15-13) ging dat prima. Het duurde na rust even eer de ploeg weer op stoom kwam. Inmiddels was het verschil weer zes treffers (22-16). Pas 10 minuten voor het einde was de stand weer recht getrokken 31-31. De laatste 10 minuten waren niet mooi maar wel heel spannend. Enkele opstootjes en enkele (on)terechte tijdstraffen zorgde ervoor dat er 4 Drechtspelers stonden tegenover 5 spelers van D.W.S. Marco van Laar maakte gelijk (33-33). D.W.S. kwam op 34-33 waarna Stefan Soeteman op twintig seconde voor tijd de gelijkmaker scoorde. Het was daarna nog twintig seconde heel spannend, maar gescoord werd er niet meer.