Mitchel Drogt omspeelt zijn tegenstander (foto Roelie 't Jong)
Mitchel Drogt omspeelt zijn tegenstander (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie `t Jong

Derde remise op rij voor Slikkerveer

Slikkerveer speelde zaterdag op eigen terrein ‘uit’ tegen Hilligersberg. Eerder deze competitie werd het duel omgekeerd gespeeld omdat op dat moment het hoofdveld van het Reijerpark niet beschikbaar werd.

In de eerste helft kwam Slikkerveer tot een paar mooie kansen, maar gescoord werd er niet. Vroeg in de eerste helft kwam Sander Hazebroek oog in oog met de keeper, die met de vingertoppen wist te redden. Een overtreding op Bas Mulder leverde Slikkerveer een penalty op. Romain van Bruggen schoot vanaf de stip naast. Bij andere doelpogingen stond de keeper van Hilligersberg in de weg.
In de tweede helft kon Slikkerveer wel de openingstreffer vieren. Op aangeven van Ronald Capelle, die diep ging tot aan de achterlijn, speelde Mitchel Drogt de bal precies langs de doelman in de touwen. Er was toen nog een halfuur te spelen. Drogt was twee keer dichtbij een tweede treffer, maar vond keeper Smits op zijn weg.
Vijf minuten voor tijd legde de prima leidende scheidsrechter Van Ekelenburg na een lichte overtreding de bal tot schrik van Slikkerveer ineens op de penaltystip voor Hillegersberg. Daniel van Delft benutte het buitenkansje voor de bezoekers: 1-1. Een paar minuten later had Slikkerveer weer op voorsprong kunnen komen na een schot van Dustin van Die, maar keeper Smits kon er net bij. In blessuretijd kreeg Hillegersberg nog een gevaarlijke vrije trap te nemen. Daniel van Delft krulde de bal op de paal, waarna de rebound werd ingekopt en tegen de andere paal naast ging. Slikkerveer verdiende de winst, maar had ook zomaar met lege handen kunnen staan.

Op zaterdag 18 maart speelt Slikkerveer thuis tegen koploper Sparta AV. De aftrap is om 15.00 uur.