De gelijkmaker van SHO wordt ingeschoten door Harti el Assad
De gelijkmaker van SHO wordt ingeschoten door Harti el Assad Foto:

Rijsoord afgebluft door SHO

Na de verdiende puntendeling met koploper Heerjansdam heeft Rijsoord niet door kunnen pakken. De onderaan bungelende Kraaien lieten zich aftroeven door SHO.

De wedstrijd in Oud-Beijerland begon voor Rijsoord veelbelovend. Al na twee minuten kwam de ploeg op voorsprong. Everlon Zimmerman onderschepte een aanval van de thuisploeg en legde de bal direct breed op Chakib Lecheb, die de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek schoot. Ook voetballend was Rijsoord de eerste twintig minuten de bovenliggende partij. Het lukte de Kraaien niet om dit overwicht te behouden. SHO begon kansen te creƫren. Rijsoord-keeper Jesse Verveer wist nog redding te brengen op een vlammend schot van Esra Pieters, maar was twee minuten later kansloos op een inzet van Harti el Assad. Al snel in de tweede helft liep Rijsoord achter de feiten aan. Nu was het SHO dat kort na de aftrap scoorde. Tim de Pender scoorde uit een lange voorzet. Enkele minuten later was de wedstrijd gespeeld toen El Assad zijn tweede doelpunt produceerde. Na mistasten van Mark Zwang zette De Pender de 4-1 einduitslag op het bord. Met nog elf wedstrijden te spelen begint de situatie voor Rijsoord langzaamaan hopeloos te worden. Rijsoord, De Zwerver en SVOD22 staan op dit moment op rechtstreeks degraderen, waarbij SVOD22, dat zaterdag overigens ook verloor, al tien punten meer heeft dan Rijsoord.
Zaterdag komt De Zwerver op bezoek op het sportpark aan de Vlasstraat. Deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden, anders is de vraag niet langer of maar wanneer Rijsoord degradeert naar de tweede klasse.