Petra van Nes en Henk van der Drift op het eerste bankje (foto Remie Kranendonk| REEM)
Petra van Nes en Henk van der Drift op het eerste bankje (foto Remie Kranendonk| REEM) Foto: Remie Kranendonk | REEM.

Waterschap plaatst eerste bankje in de polder

Er komen dit jaar extra zitbanken in de polders van waterschap Hollandse Delta. Vandaag plaatsten initiatiefneemster en bestuurslid Petra van Nes-de Man en heemraad Henk van der Drift namens het waterschap het eerste bankje op de Oostmolendijk in de polder bij Ridderkerk.

Waterschap Hollandse Delta plaats nieuwe banken langs de wegen en fietspaden en op de dijken van Dordrecht, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, IJsselmonde en Voorne-Putten. Het initiatief kwam van Petra van Nes-de Man, die zetelt in het algemeen bestuur van het waterschap. “De zitbanken worden zoveel mogelijk circulair. Ze worden door onze medewerkers zelf gemaakt van hout van door het waterschap gekapte bomen” zegt de Rijsoordse. Heemraad groen Henk van der Drift: “Het waterschap is met gemeenten en andere partijen in overleg over locaties waar een zitbank een waardevolle toevoeging is. De bank wordt dan geplaatst in co-financiering met die gemeente of bijvoorbeeld met een ondernemer.”


Paasbrunch in wijkcentrum van Slikkerveer

Stichting Wijkactiviteiten Slikkerveer organiseert op maandag 10 april een gezellige paasbrunch. Deze brunch is van 10.30 tot 13.30 in het wijkcentrum aan de Reijerweg. Inschrijven kan aan de balie van het wijkgebouw tegen directe betaling van € 5. Bij de paasbrunch inbegrepen zijn de drankjes die op het buffet staan.