Er was geen doorkomen aan voor Rijsoord
Er was geen doorkomen aan voor Rijsoord Foto:

Rijsoord voetbalt tegen 'muur'

De grote vraag was of het de technische staf zou lukken om Rijsoord ook voor de laatste wedstrijden in de eerste klasse genoeg gemotiveerd aan de start zou laten verschijnen. De verloren thuiswedstrijd (0-2) tegen DCV was geen maatstaf. Na de openingstreffer in de vijfde minuut geloofden waren de bezoekers vooral gericht op tegenhouden. De bal werd gegund aan Rijsoord, terwijl DCV zich terugtrok op de eigen helft. Daardoor werden de ruimtes heel klein en lukte het Rijsoord niet om voorhoede aan het werk te zetten. In een te laag tempo werd het DCV zeker niet moeilijk gemaakt. De enige mogelijkheid voor Rijsoord was kort na de 0-1 toen uit een hoekschop de bal via Timo Versteeg ternauwernood voor de lijn weggewerkt kon worden. Eigenlijk was de tweede helft een kopie van de eerste helft. Ook weer rond de 5e minuut was een standaardsituatie verantwoordelijk voor de 0-2. Een toegekende vrije trap werd deze keer door Carlo de Reuver in een keer in de vrijgelaten korte hoek gedeponeerd. Een krachteloos en machteloos Rijsoord lukte het daarna nog eenmaal om in de buurt te komen van een tegentreffer. Maar Enrique Edomaruse wist de bal na een prima pass van Kevin Versteeg niet tussen de palen te krijgen. De wedstrijd hobbelde zo naar een 0-2 uitslag. DCV geloofde het wel en gaf de eenvoudig verkregen voorsprong niet meer uit handen.