Het speelgedeelte werd bij de opening druk gebruikt
Het speelgedeelte werd bij de opening druk gebruikt Foto:

Blij met aangepaste gymzaal

Bij Ontwikkelcentrum Metronoom in Slikkerveer werd vorige week de opening van de nieuwe gymzaal gevierd. De oude zaal is een uitdagende ontdek- en beweegzaal geworden.

De Metronoom is een locatie van Pameijer waar kinderen met een verstandelijke beperking dagbesteding en behandeling ontvangen. Er komen dagelijks ongeveer 30 kinderen. Het is voor veel van deze kinderen moeilijk om in een schoolse setting tot leren te komen. Zij profiteren van veel nabijheid en leren vooral spelenderwijs. Het spelenderwijs leren wordt gestimuleerd door een omgeving te creëren en activiteiten aan te bieden, waarin kinderen zoveel mogelijk ervaring opdoen en op ontdekking kunnen gaan. Vanuit beweging komen deze kinderen makkelijker tot leren. "Nog belangrijker is misschien wel het feit dat kinderen met een beperking veel minder beweging aangeboden krijgen dan andere kinderen, terwijl problemen zoals obesitas juist bij deze doelgroep veel voortkomt. Daarom speelt bewegen een grote rol in het dagprogramma” vertelt Metronoommanager Miranda Zuydwijk.
Een grote wens was daarom een gymruimte die de kinderen motorisch, cognitief en zintuigelijk uitgedaagd worden. Bij de ontwikkeling van de zaal is samengewerkt met de fysiotherapeut, diverse leveranciers en ervaren pedagogisch medewerkers. Er is gekozen voor visueel interessante materialen met een natuurlijke uitstraling. Deze speciale gymzaal is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Stichting DaDa. De aanwezige bestuursleden werden met een door de kinderen geknutseld presentje verrast.