Bas Mulder kwam niet tot scoren (foto Roelie 't Jong)
Bas Mulder kwam niet tot scoren (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie `t Jong

Kansloze missie van Slikkerveer bij Pelikaan

Slikkerveer heeft zich niet van de laatste plaats kunnen spelen. De ploeg speelde zaterdag bij Pelikaan in Zwijndrecht een lastige wedstrijd. Ondanks dat in de openingsfase aardig stand werd gehouden, bleek het verschil na rust te groot om te verrassen.

De eerste twintig minuten was het duel in evenwicht met kansen over een weer. Een hard schot van Valerio Vers werd door de Pelikaankeeper uit het doel gestompt. Aan de andere kant moest Patrick Werkhoven een paar keer redding brengen. Uiteindelijk moest hij twee keer voor rust buigen. Na een snelle aanval verdween de bal uit een voorzet strak in de verre hoek en de 2-0 werd gemaakt met een schot in de kruising vanaf zo’n 30 meter.

In de tweede helft probeerde Slikkerveer om wat meer de aanval te zoeken. De thuisploeg profiteerde snel van de ruimte die dit bood. Tien minuten na de hervatting werd van net buiten de zestien de 3-0 gemaakt en een minuut later werd Werkhoven eenvoudig voorbijgelopen voor de 4-0. Het verzet van Slikkerveer was gebroken, hoewel Bas Mulder het nog wel probeerde met een schot op doel. Zijn inzet ging naast. Patrick Werkhoven bleef goed voor een paar reddingen, maar was met nog een halfuur te gaan kansloos op een strak schot. Vier minuten leverde een volgend afstandsschot de eindstand van 6-0 op. In de slotfase hoopte Slikkerveer nog wel op een eretreffer, maar die bleek er niet in te zitten. Chevillio Halden zijn twee van zijn schoten gekeerd worden.
Het enige positieve aan het duel was de rentree na maanden van afwezigheid van Denno Stoffels. Komend weekend is Slikkerveer vrij. Op zaterdag 13 mei wordt om 15.15 uur in Rotterdam gespeeld tegen Neptunus-Schiebroek.