De geslaagden bij EHBO-vereniging Slikkerveer
De geslaagden bij EHBO-vereniging Slikkerveer Foto:

Geslaagd voor EHBO-diploma na cursus in Slikkerveer

Begin dit jaar is EHBO-vereniging Slikkerveer gestart met een nieuw seizoen basiscursussen EHBO. De cursisten werden in 10 lessen en een intensieve trainingsdag op zaterdag 8 april voorbereid op het praktijkexamen dat is afgenomen door het Oranje Kruis in het gebouw van de Speeltuinvereniging Slikkerveer aan het Tegelpad.

“Onder leiding van instructrice Roos Thoma hebben onze cursisten het examen met goed resultaat afgelegd en mogen zij binnenkort hun diploma in ontvangst nemen" aldus Ben Neuschwander, de tevreden voorzitter van EHBO-vereniging Slikkerveer: "De afgelopen weken hebben de kandidaten samen met de LOTUS[1]slachtoffers laten zien dat zij in staat zijn om op de juiste manier eerste hulp te verlenen. Bovendien zijn zij getraind om op de juiste manier met de AED overweg te kunnen in geval van reanimatie van een slachtoffer. We zijn trots op onze cursisten en willen hen feliciteren met het behaalde diploma."

Reanimatietrainingen

In het najaar start EHBO-Slikkerveer wederom met reanimatie-trainingen die gehouden worden in het gebouw van de Scouting aan de Baden Powellweg in Slikkerveer. In één avond worden cursisten opgeleid om m.b.v. een AED slachtoffers te reanimeren bij een mogelijke hartstilstand.
Belangstellenden voor deze training kunnen contact opnemen door het sturen van een mail naar: slikkerveerehbo@gmail.com. Het is nu al mogelijk om zich hiervoor aan te melden.