Met Kanovereniging Lekko en Roeivereniging Barendrecht kan men de Waal op
Met Kanovereniging Lekko en Roeivereniging Barendrecht kan men de Waal op Foto:

Proeven van roeien en kanoën op Waal

BARENDRECHT – Fit blijven en tegelijkertijd volop genieten van de natuur? Samen met anderen gezellig sportief bezig zijn? Dan is een watersport als kano of roeien misschien wel wat voor jou!

Op zaterdag 13 mei houden Kanovereniging Lekko en Roeivereniging Barendrecht samen een open dag. Beiden verenigingen delen dezelfde haven aan de prachtige Waal. Op deze dag kunnen geïnteresseerden uit de hele regio kennismaken met deze watersporten. Enthousiaste leden zijn op deze open dag tussen 10.00 en 14.00 uur welkom aanwezig om alle vragen over de peddelsport en roeisport te beantwoorden. Bovendien kan er, als het weer het toelaat, onder begeleiding ook een stukje proefgevaren worden. Er zijn open kano's, kajaks en sups om uit te proberen en met instructeurs kan je een stukje roeien. Omkleden kan eventueel in de kleedkamers.
De gebouwen van beide clubs zijn gelegen aan de Noldijk 73 in Barendrecht. Van te voren voor de open dag opgeven is niet nodig. Voor meer informatie: www. kv-lekko.nl en www.roeiverenigingbarendrecht.nl.


WSV het Waaltje start samenwerking met Smaak aan het Water

BARENDRECHT - Op zaterdag 13 mei wordt de taart aangesneden in het Clubhuis van de Watersportvereniging het Waaltje. Dit wordt een feestelijke happening omdat niet alleen het zomerseizoen officieel van start gaat, maar ook omdat de samenwerking met Smaak aan het Waaltje die dag een nieuwe fase zal inluiden. Het officiële moment zal door de Wethouders Margo Stolk en Miranda de Hoop op een feestelijke manier ingevuld worden.
De bestuurders van de Zorgnijverij en de watersportvereniging maakten jaren geleden in 2017 al kennis met elkaar. Vanaf het eerste moment was duidelijk dat zij iets voor elkaar konden betekenen maar er stroomde nog heel veel water door het Waaltje voordat de samenwerking echt een feit werd. Nu zes jaar na de eerste ontmoeting en veel gesprekken later, is het zover en gaan zij samen aan de slag. Uiteraard willen ze dit niet zonder feestje voorbij laten gaan.
De Smaakmakers van het leerrestaurant Smaak (onderdeel van de Zorgnijverij) zullen aanwezig zijn en serveren in het clubhuis. Het officiële moment is om 15.30 uur. Alle Barendrechters die gebruik willen maken van de horeca zijn zaterdag 13 mei vanaf 15.00 uur van harte welkom voor een hapje en een drankje. Het hapje is deze middag tot 16.30 uur voor rekening van de Watersportvereniging en Smaak.