Oudelande pakt belangrijke zege in degradatiestrijd

Het is de heren van tennisvereniging d’Oudelande gelukt een belangrijke overwinning te pakken in de strijd tegen degradatie. Het team moest thuis tegen Rhoon winnen tegen nummer laatst Rhoon om boven de degradatiestreep te blijven en dit deden ze overtuigend. Oudelande spelend in de sterkste opstelling begon voortvarend. Mitchell Slingerland opende de dag met een sterk optreden tegen Lars Knoester. Knoester kon het snelle spel van Slingerland in beide sets niet bijbenen en verloor met 6-2 6-2 van Slingerland. Jordi Nicolai nam het 2e enkelspel voor zijn rekening en liet tegenstander Dirk v/d Kruk geen moment in de wedstrijd komen. Een 6-3 6-0 overwinning bracht Oudelande op 2-0.

Rodney Fortes speelde in het eerste dubbelspel een sterke dubbel, samen met Slingerland. Alleen de eerste set konden Knoester en Rowdy de Bruin volgen. Echter ging deze toch naar het Oudelande duo (7-6). Het verzet was gebroken. Fortes en Slingerland wonnen de 2e set eenvoudig (6-1).
Brett van der Kamp liet er in zijn beide dubbelspelen ook geen gras over groeien. Met Nicolai won hij met 6-2 6-2 van v/d Kruk en Maarten van Driel. Met Fortes won hij nog makkelijker van van Driel en Vincent de Vos (6-2 6-1).
Voor Oudelande een zeer welkome 5-0 zege met een voorlopige 5e plaats als gevolg. De heren lijken met 8 punten boven de degradatiestreep veilig. Aanstaande zaterdag speelt het team uit bij nr 1 Kooistee. Mogelijk dat Oudelande hier toch nog 1 puntje kan pakken om nog meer afstand te nemen van de onderste plaatsen.


Doorkomst van Roparun

Op maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) komt de RoPaRun weer door Ridderkerk . In voorgaande jaren was er tijdens de doorkomst op de hoek Lagendijk/Rijksstraatweg altijd een feestje aan de gang. Door verschillende redenen is die activiteit daar weggevallen. Het team van allin-music.nl heeft besloten het feestje op deze locatie terug te brengen . Zij zullen met hun drive-inn de doorkomst in Rijsoord luister bij gaan zetten. Het feest begint rond 10.00 uur en zal duren totdat de laatste lopers gepasseerd zijn.